You’re viewing a version of this story optimized for slow connections. To see the full story click here.

Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΑΘΕ ΤΗΝ ΤΕΚΙΛΑ

Story by Oneman Gr August 7th, 2017

Η σχέση του Έλληνα με το ποτό της τεκίλα ξεκινά συνήθως σε μια μεθυσμένη βραδιά όπου καταλήγει κάποιος να πίνει και ένα σφηνάκι τεκίλα για να προστεθεί σε όσα έχει καταναλώσει μέχρι εκείνη την ώρα. Για καλή μας τύχη όμως, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι στη χώρα οι οποίοι αγαπούν πραγματικά την τεκίλα και την απολαμβάνουν για αυτό που είναι. Ένα εξαιρετικής ποιότητας απόσταγμα που κουβαλά στις πλάτες του μια υπέροχη ιστορία. Και αγάπης και αγαύης.

Κάποιοι από αυτούς βρέθηκαν παρέα, όπως θα δεις στο παρακάτω βίντεο:

Το μεσημέρι της προηγούμενης Κυριακής, μερικοί υπερτυχεροί αναγνώστες του Oneman βρέθηκαν στο Holy Spirit Beach Bar στη Βάρκιζα για να μυηθούν στην αγαπημένη τους τεκίλα. Πώς βρέθηκαν εκεί; Συμμετείχαν στο διαγωνισμό, κέρδισαν και επάξια είχαν μια θέση στο τραπέζι που στήθηκε από την αγαπημένη μας Jose Cuervo. Στο ρόλο του “δασκάλου”, ο καταλληλότερος όλων εν Ελλάδι. Ο Στέλιος Παπαδόπουλος, πέρα από brand ambassador της Jose Cuervo στη χώρα μας, είναι και ο μόνος μη-Μεξικανός tequila connoisseur, αναγνωρισμένος από το επιμελητήριο της τεκίλα στο Μεξικό. Αυτός ο μικρός Θεός ανέλαβε να μάθει την τεκίλα σε εμάς και τους αναγνώστες μας.

Όπως μπορεί να είδες και στο βίντεο, η μέρα μας ξεκίνησε ομαλά, με την απαραίτητη θεωρία. Γιατί, ναι, το διασκεδαστικό κομμάτι θα ακολουθούσε αλλά έπρεπε πρώτα να μάθουμε μερικά πράγματα παραπάνω για το πώς καταλήγει η μπλε αγαύη που φυτρώνει εκεί έξω από το Santiago de Tequila να μετατραπεί σε αυτό το υπέροχο ποτό που απολαμβάνουμε στο ποτήρι μας. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε από παλαιότερο αφιέρωμά μας στην τεκίλα, από ένα δικό μας ταξίδι στο Μεξικό με την Jose Cuervo.

TF6A7193.jpg
TF6A7050.jpg
TF6A7074.jpg
TF6A7107.jpg
TF6A7128.jpg
TF6A7058.jpg

Αυτό όμως που κέρδισε τους αναγνώστες ήταν το πρακτικό μέρος. Που ήταν και αυτό που έκανε τον πάγο να σπάσει, τις κανάτες να γεμίσουν μαργαρίτες και τον κόσμο να σηκώνεται σιγά σιγά από τη θέση του. όχι προφανώς για να χορέψει, σε workshop ήμασταν αλλά πίστεψέ με η διάθεση όλων ανέβηκε 10 επίπεδα στις πρώτες γουλιές.

Τι μάθαμε να φτιάχνουμε; Μα φυσικά το πιο εύκολο και φανταστικό ποτό του καλοκαιριού σου. Το Cuervo Squeeze είναι το φανταστικό εκείνο long drink που πρέπει να μάθεις κι εσύ να φτιάχνεις στο σπίτι. Τι χρειάζεσαι; Την Jose Cuervo Especial Silver ή γιατί όχι την Jose Cuervo Tradicional Silver για να έχεις τη γεύση της μπλε αγαύης στο 100%, ένα κομμάτι lime και μία λεμονάδα με ανθρακικό ή κάποιο premium αναψυκτικό λεμόνι. Απλά, απλούστατα.

Στην συνέχεια του workshop περάσαμε φυσικά και στην αγαπημένη margarita. Τόσο στην κλασική εκδοχή της όσο και στην αγαπημένη Tommy's Margarita εκδοχή. Όλοι οι αναγνώστες του Oneman που βρέθηκαν εκεί είχαν την ευκαιρία να δουν από πρώτο χέρι ότι το να φτιάχνεις τα διάφορα cocktail της τεκίλα είναι όχι απλά πολύ εύκολο αλλά και πάρα πολύ διασκεδαστικό και απολαυστικό. Χωρίς μάλιστα να χρειάζεσαι ιδιαίτερα εργαλεία μπαρ, παρά μόνο πράγματα τα οποία κρύβονται σε κάθε κουζίνα σπιτιού.

TF6A7178.jpg
TF6A7202.jpg
TF6A7151.jpg
TF6A7141.jpg
TF6A7211.jpg
TF6A7225.jpg
TF6A7166.jpg
TF6A7197.jpg
TF6A7244.jpg

Όλοι όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν σε αυτό το workshop, έφυγαν με ένα συλλεκτικό Jose Cuervo backpack το οποίο έκρυβε μέσα τα απαραίτητα συστατικά για να φτιάχνουν και στο σπίτι τους το Cuervo Squeeze. Ένας όμως αναγνώστης, ο Μιχάλης, έφυγε με ένα ακόμα σημαντικότερο δώρο. Μία φιάλη Jose Cuervo Tradicional Silver 1,75 λίτρων. Ένα φανταστικό δώρο το οποίο ύψωνε ξανά και ξανά στον ουρανό της Βάρκιζας σαν να είχε κατακτήσει το Κόπα Αμέρικα.

Πώς το κέρδισε; Διαγωνίστηκε με άλλους 5 αναγνώστες σε ένα πρότυπο Speed & Taste challenge για το ποιος θα ετοιμάσει ταχύτερα το πιο απολαυστικό Cuervo Squeeze. Ως κριτής του challenge μπορώ να βεβαιώσω ότι και οι έξι ήταν υπέροχοι στις δημιουργίες τους. Είπαμε, το Cuervo Squeeze είναι πανεύκολο να το ετοιμάσει ο καθένας στην άνεση του σπιτιού, της παραλίας, οπουδήποτε εκείνος θελήσει.

TF6A7271.jpg
TF6A7257.jpg
TF6A7247.jpg
TF6A7263.jpg
TF6A7276.jpg
TF6A7282.jpg
TF6A7291.jpg
TF6A7295.jpg
TF6A7300.jpg

Το Oneman επιφυλάσσεται για τα επόμενα workshop του που θα αφορούν το ποτό. Μέχρι τότε, θα φτιάχνει κι αυτό με τη σειρά του δροσιστικά και απολαυστικά Cuervo Squeeze με την αγαπημένη Jose Cuervo.

TF6A7043.jpg
Footnote: Κείμενο: Χρήστος Χατζηιωάννου, Βίντεο: Δήμητρα Μπαμπαδήμα, Φωτό: Νικόλας Μάστορας